Jasna czy ciemna strona mocy? Nowa możliwość wyboru w Starbucks

Spis treści

Klasyczna mieszanka Starbucks Espresso Roast – ciemnopalona o bardzo wyrazistym smaku, była do tej pory bazą dla wszystkich kaw przygotowywanych w Starbucks. Teraz nadchodzi rewolucja – do stałego menu kawiarni wchodzi nowa, jasnopalona mieszanka ziaren. Goście kawiarni mogą wybrać bazę ulubionego napoju spośród dwóch wariantów: delikatnej Blonde Roast i wyrazistej Espresso Roast. Łagodny smak, naturalna słodycz i pełna moc ziaren Blonde Roast to cechy, które trafią w gusta wszystkich miłośników subtelnych aromatów.

Gusta kawowe są tak różne, jak różni są miłośnicy samej kawy. Jedni wolą wyraziste, mocne nuty smakowe, podczas gdy inni są wielbicielami łagodnych aromatów. Klasyczna, ciemnopalona mieszanka Espresso Roast była postrzegana przez wielu Gości Starbucks jako kawa dla prawdziwych smakoszy. Nie wszyscy jednak są fanami tak intensywnych nut smakowych. Właśnie dla tych, którzy wolą łagodniejszy smak kawy powstała Blonde Roast – mieszanka wyjątkowych ziaren, stworzona po to, by wydobyć lżejszą stronę Espresso.

Delikatny smak, ta sama moc

Teraz każdy klient kawiarni będzie mógł wybrać, bez dodatkowej opłaty, jasną lub ciemną stronę mocy… kawy. Przy zamawianiu ulubionego napoju wystarczy poprosić baristę o przygotowanie kawy na bazie ziaren Blonde Roast. Warto wypróbować, jak nowe, jasnopalone ziarna smakują we Flat White, Vanilla Latte czy Espresso. Dzięki temu, że proces palenia ziaren Blonde Roast nie pozostawia naturalnej goryczki, ulubione napoje na bazie tej mieszanki będą mieć delikatnie słodszy smak. Blonde Roast zawdzięcza swój delikatniejszy smak innemu procesowi palenia ziaren niż klasyczne Espresso Roast, natomiast zachowuje przy tym pełną moc kofeiny.

Z pasji i ekspertyzy

Blonde Roast to wyjątkowa mieszanka ziaren, która zrodziła się z pasji do kawy i wieloletniej ekspertyzy Starbucks.

– Blonde Roast różni się od klasycznej Espresso Roast większą świeżością i delikatnością smaku. Doskonale komponuje się z napojami roślinnymi, które podkreślają słodkie nuty jasnopalonej kawy. Moim osobistym faworytem jest sojowe Flat White na bazie tej mieszanki. Blonde Roast to dobry wybór dla wszystkich tych, którzy lubią delikatnie słodkie kawy bez dodatkowego syropu. – mówi Daniel Stępniak, Starbucks District Coffee Master.

Od teraz każdy z Gości Starbucks może wypróbować swoją ulubioną kawę na bazie Blonde Roast, która na stałe zagościła w menu kawiarni.

SZUKAJ W SERWISIE

Szukaj

najnowsze wpisy